Categorieën
camera montage

Shitzooi 3.0 (Collected Works)

In opdracht van Collected Works deed ik het camerawerk en de montage van Shitzooi 3.0. Met deze interactieve film wordt mentale problematiek bij jongeren aangekaart en krijgen middelbare scholieren en hun verzorgers tips en tricks om hier mee om te gaan.

De film werd geproduceerd door Benno Hoogveld en Merel Ooms van Collected Works, concept en regie: Annebeth Moolenburgh, geluid en audiomix: Joey Buddenberg.

Hier ze je een korte impressie van de interactieve film.

*Trailer: Annebeth Moolenburgh

Categorieën
camera montage regie

Ahrend Remode (Koninklijke Ahrend)

In opdracht van Koninklijke Ahrend maakte ik een aantal producties voor de lancering van de Ahrend Remode bureaustoel. ‘Design Story’ gaat over het ontwerp door architect Ben van Berkel van UNStudio. ‘Sustainability Story’ gaat over de duurzaamheid van de Remode stoel. Ik deed de regie, het camerawerk en de montage. Rik Schouten van Luxewerk (Design Story) en Jeroen van den Heuvel (Sustainability Story) waren de belichters.

Categorieën
camera

De Avondshow met Arjen Lubach (VPRO/ Human Factor)

Als cameraman ben ik, vanaf de eerste aflevering van “Zondag met Lubach” in 2014, betrokken bij “De Avondshow met Arjen Lubach”. Het is een programma waar ik nu al ruim 10 jaar met veel plezier in de studio mijn bijdrage aan lever.

Hier zie je een fragment van een onderwerp dat, wat mij betreft, goed laat zien wat de kracht van dit programma is. Waarheid is niet zomaar een mening, maar iets dat je kunt onderzoeken en vervolgens op een heldere een grappige manier voor het voetlicht kunt brengen.

Categorieën
camera montage regie

Sonny Boy aftermovie (Solo Stories)

Voor Solo Stories maakte ik deze ‘aftermovie’ van de voorstelling Sonny Boy door Tarikh Janssen. Na afloop van de première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag vertelt het publiek wat ze van de voorstelling vonden.

Categorieën
camera

Concertregistratie Sela – Als ik naar de bergen kijk

In opdracht van de christelijke band Sela verzorgde ik de facilitaire productie van de meercamera-concertregistratie bij Kasteel Groeneveld in Baarn.

Camera: Edwin Vermeulen, Tim van der Voort, Joost Hoozemans, Ruben Ordeman (kraan) en Martijn Tervoort, facilitaire ondersteuning: Peter Hazenberg (VideoBrix) regie: Michaël Terlouw.

Categorieën
camera

De Gouden Piramide 2022

Om de twee jaar wordt de Gouden Piramide uitgereikt. Dit is de rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap met betrekking tot architectuur of gebiedsontwikkeling en wordt uitgereikt door het College van Rijksbouwmeester en rijksadviseurs. Sinds 2008 neem ik het camerawerk voor mijn rekening. De productie is in de loop der jaren in handen geweest van de AVRO, Huitink Media Groep en nu van JMK Media.

We hebben over alle afzonderlijke projecten een ‘portret’ gemaakt. Hier zie je een korte compilatie van de Gouden Piramide 2022. Regie en montage: Kristiaan Asscheman.

Categorieën
camera

De steen die verder rolt (Kröller-Müllermuseum)

Ewerdt Hilgemann is beeldhouwer. Samen met zijn vrouw Antoinette de Stigter stichtte hij het Hilgemannfonds. Dat stelt het Kröller-Müller Museum in staat kunstwerken aan te kopen, tentoonstellingen in te richten en publicaties te verzorgen.

Deze film van 12 minuten toont de bijzondere verwantschap tussen de mecenas en de kunstenaar. Paul Kramer deed de regie en de montage. Ik deed het camerawerk.

Categorieën
camera montage regie

Helden van de Invictus Games (AVROTROS)

Voor de AVROTROS maakte ik een serie van vijf portretten van Nederlandse militairen die fysiek of mentaal gewond raakten. Door te trainen voor de Invictus Games, een internationaal sportevenement voor gewonde militairen, hervonden ze vertrouwen in hun lichaam, hun wilskracht en de waarde van teamspirit.

Gregory Sedoc deed de presentatie, Marie-José Kleef de redactie en de interviews, ik deed de regie, het camerawerk en de montage.

Klik op de foto om deze en de andere afleveringen te zien op NPO Start.

Categorieën
camera

Tentoonstellingsfilm Doggerland (Rijksmuseum van Oudheden)

Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden was door de coronamaatregelen gesloten. Daardoor konden veel belangstellenden niet zelf een bezoek brengen. Het museum besloot daarom om voor een aantal tentoonstellingen een virtueel bezoek mogelijk te maken. De film over de tentoonstelling ‘Doggerland’ is op YouTube inmiddels bijna 30.000 keer bekeken. Vooral omdat de engelse krant The Guardian in een artikel doorverwees naar de film waren er veel belangstellenden vanuit het Verenigd Koninkrijk. Paul Kramer deed de regie en de montage, ik deed het camerawerk.

Categorieën
camera

Show me Marinus Boezem (Kröller-Müllermuseum)

Deze tentoonstellingsfilm is een portret van de kunstenaar Marinus Boezem en werd vertoond op de tentoonstelling “Marinus Boezem, Alle Shows” in het Kröller-Müller Museum. Marinus Boezem is o.a. bekend van zijn Groene Kathedraal in Flevoland.

Marinus leidt ons rond door zijn atelier in Middelburg en door zijn huis. Op aanwijzing van Marinus Boezem filmden wij ook zijn “Reuzenzwaai” en zo werden wij ook een beetje onderdeel van deze expositie.

Paul Kramer deed de regie en de montage ik deed het camerawerk.