Categorie├źn
montage regie

HUMAN – What’s the Right Thing to Do (tv-serie)

In opdracht van De Haaien deed ik de regie en de (voor)montage voor de HUMAN-serie ‘What’s the Right Thing to Do’. Amerikaans hoogleraar en politiek filosoof Michael Sandel gaat in gesprek met een groep internationale millennials over morele dilemma’s van deze tijd. Bestaat er wel zoiets als goed en slecht? Met als decor een oud amfitheater gaat Sandel op Socratische wijze de dialoog aan met twintig internationale deelnemers, waaronder tien Nederlanders. Met steeds scherper gestelde dilemma’s confronteert Sandel de kandidaten met hun eigen morele afwegingen en onderliggende principes op het gebied van actuele politiek-maatschappelijke kwesties als privacy, migratie en inkomensongelijkheid. Blijven ze bij hun standpunten, of zijn ze in staat deze te herzien?

Ben je nieuwsgierig naar de hele serie? Kijk dan op NPO start: https://www.npostart.nl/zoeken?term=what%27s+the+right+thing+to+do